Eğitim Kurumu / Okul Etkinlikleri
Cizre Ahmed-i Hani Ortaokulu Etkinliğimizden Kareler
3 sene önce
• İçerik Üreticisi:
Kozmik Anafor
Kozmik Anafor Astronomi Platformu; Şırnak’ın Cizre ilçesi Ahmed-i Hani Ortaokulu‘nun davetlisi olarak, 28 Eylül 2017 tarihinde ortaöğrenim öğrencilerine yönelik bir panel ve gözlem etkinliği düzenledi.
Bu etkinlik, aynı zamanda Cizre’de gerçekleştirilen ilk astronomi etkinliği olma özelliği de taşıyor.
Kurucumuz amatör astronom Zafer Emecan‘ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Ahmed-i Hani Ortaokulu ve çevre okullardan gelen öğrencilere Güneş Sistemi’nin yapısı anlatılıp, gezegenler tanıtıldı. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki defa gerçekleştirilen sunumda, Güneş Sistemi anlatımına ek olarak insanlığın Mars’a yerleşme çabaları da anlatılıp, sonrasında öğrencilerden gelen birbirinden ilginç sorular cevaplandı. Hava karardığında ise beraberimizde götürdüğümüz teleskop ile Cizre’lilere yönelik gözlem etkinliği düzenlendi. Gözlem etkinliği katılımcıları, Ay’ın kraterlerini ve Satürn’ün halkalarını gözlemleme şansı buldular.
Sizleri etkinliğimizden karelerle başbaşa bırakalım:
Eğitim Kurumu / Okul Etkinlikleri
Üniversiteyi Kazanan Öğrencilere Tavsiyeler
6 ay önce
12 Eylül 2020
• İçerik Üreticisi:
Sinan Koçak
Lİse hayatınız boyunca çalışıp çabaladınız ve nihayet üniversite sınavını kazandınız. Kiminiz hayalini kurduğu bir bölümü, kiminiz ise hayat şartlarından veya aile baskısından dolayı üniversitede istemediği bir bölümü kazandı. Öncelikle yeni eğitim hayatınızda size başarılar diliyor ve sözü fazla uzatmadan üniversite kazanan öğrenciler için tavsiyelerimizi sıralıyoruz.
1. Çift Anadal Programı
Çift anadal programı; herhangi bir üniversitede lisans düzeyinde bir eğitim gördüğünüz zaman aynı üniversitede başka bir bölüme kayıt olarak, her iki bölümde de eş zamanlı dersler takip edilerek çift diploma elde etme imkânı sağlayan bir programdır. Örneğin, astronomiye karşı merakınız var ve astronomi bölümünü kazandınız. Fakat ülkemizde kısıtlı bir bölüm olduğu için iş bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden üniversite okurken fizik, matematik ya da koşulları sağlayan başka bir bölümde çift anadal yapabilirsiniz. Bu program sayesinde bir üniversite okurken hem astronomi hem de fizik bölümlerinden mezun olursunuz ve çift diploma elde edersiniz. Bu program sizin kendinizi geliştirmenizi sağlarken ayrıca iş bulma evresinde size kolaylık sağlayabilir.
2. İngilizce ve Bilgisayar Yazılım
Temel Bilimler ve mühendislik gibi bölümlerden birinde okuyorsanız İngilizce ve bilgisayar yazılım konusunda kendinizi geliştirmezseniz mezun olmuş sıradan bir öğrenci olarak hayata atılırsınız. İngilizce yeteneklerinizi geliştirmek için üniversitede birkaç yol bulunmaktadır.
- Work and Travel: Üniversite öğrencilerine eğitim süresince ABD tarafından çalışma ve seyahat olanağı sunan bir programdır. Kısacası hem çalışıyorsunuz hem de yabancı dilinizi geliştiriyorsunuz.
- Erasmus: Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir öğrenci değişim programıdır. 1 veya 2 akademik dönem boyunca belirli şartlar ve koşullar sağlandıktan sonra eğitiminizi yurt dışında yapabilirsiniz.
- Üniversitelerin sağlamış olduğu ücretsiz kurslar bulunmaktadır. Bu kurslardan faydalanabilirsiniz..
- Avrupa Birliği Projeleri: Avrupa Birliği’ne üye ya da aday üye ülkelerin oluşturduğu bir projedir. Buradaki amaç, gençlerin Avrupa’nın diğer ülkelerini gezerek o ülkelerin kültürlerini tanımasıdır.
- YLSY (MEB) Bursu: Türkiye Cumhuriyeti tarafından burs için gerekli şartları sağlayan öğrencilere yurt dışı yükseköğrenimleri süresince verilen eğitim yaşam konaklama gibi giderlerin karşılandığı bir burstur. (Not: Lisans eğitiminin tamamlanması gerekmektedir. Yüksek lisans ve doktorada bu burstan gerekli şartları sağlarsanız faydalanabilirsiniz.)
3. Yatay Geçiş

Görsel Kaynak: unibilgi.net
Örneğin, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde A bölümünü kazandınız. Fakat burada kendinizi geliştiremeyeceğinizi düşündünüz. Hatta üniversite ortamını ve şehri de sevmediniz. Hayalinizde ise İstanbul Üniversitesi’nde A bölümünü okumak var. O zaman, eğer gerekli şartları taşırsanız İstanbul Üniversite’nin A bölümüne başvuruda bulunarak yatay geçiş yapabilirsiniz ve eğitiminize İstanbul’da devam edebilirsiniz. (Not: Gerekli şartları taşımanız ve kontenjan açılması durumunda yapabilirsiniz.)
4. Farabi

Görsel Kaynak: https://farabi.yok.gov.tr/
Türkiye sınırları içinde örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, bu öğrenci değişim programından faydalanabilirler. Yani; Ankara Üniversitesi’nde B bölümünü okuyorsunuz fakat 4 yıllık eğitim sürecinin 1 veya 2 dönemini Ege Üniversitesi’nin B bölümünde okumak istiyorsunuz. Eğer gerekli şartları taşırsanız bu hayalinizi de gerçekleştirebilirsiniz.
5. Açık Ders Malzemeleri
Üniversitede istediğiniz bölümü kazandınız ve heyecanla derslerinizi bekliyorsunuz. Üniversitelerin açık ders malzemeleri sitelerine girerek bölümünüzde göreceğiniz dersler hakkında bilgi sahibi olabilir ve kaynaklara ulaşarak ders çalışmaya erkenden başlayabilirsiniz.
6. Burs İmkânı
- Üniversite okurken her öğrencinin maddi durumu iyi olmayabilir. Üniversitelerin ilgili yerlerinde (yemekhane, gözlemevi, uygulama oteli gibi) günde birkaç saat çalışarak burs miktarı seviyesinde para kazanabilirsiniz.
- Bulunduğunuz şehirlerde varsa bilim merkezleri, müzeler gibi kurumlarda gönüllü ya da part-time çalışarak hem kendinizi geliştirebilir hem de cüzi de olsa para kazanabilirsiniz. Ülkemizde nerelerde bilim merkezlerinin olduğunu merak ediyorsanız şu adrese tıklayabilirsiniz.
- Yüksek lisans ve doktora yapmak istediğinizde hocaların projelerinde yer almaya çalışın. Bu sayede eğitim sürecinde projelerden para kazanabilirsiniz.
7. Kulüplerde Aktif Olarak Rol Almaya Çalışın
Üniversitede okurken kendinizi geliştirmek, sosyalleşmek ve eğlenceli vakit geçirmek isterseniz ilgi alanınıza göre kulüplere katılarak buralarda aktif olarak rol alabilirsiniz. Kulüplerde aktif olarak rol almak size özgüven kazandırırken ayrıca bir işin nasıl yönetileceğini de öğretecektir.
8. Devamsızlık Yapmayın
“Ders, derste öğrenilir” sözünü aklınızdan çıkarmayın. Derslerinizde hocalarınızı iyi dinleyin ve notlar tutun. Sınavlarınıza çalışacağınız zaman kütüphaneyi kendinize mesken tutun. Lisans döneminizde gidebildiğiniz kadar konferanslara, söyleşilere, seminerlere katılın. Hatta lisans döneminde bir projeye katılarak projenizi bu tarz konferanslarda anlatabilirsiniz. Hocalarınızın gözüne başarınızla girmeye çalışın.
Güzel bir eğitim dönemi geçirmeniz dileğiyle, başarılar…
Sinan Koçak
Kaynak:
- Yıldız, Dr. Umut. “Üniversiteye Yeni Başlayan Öğrencilere Tavsiyeler.” Evrim Ağacı, 13 Haz. 2020, evrimagaci.org/universiteye-yeni-baslayan-ogrencilere-tavsiyeler-8196.
Eğitim Kurumu / Okul Etkinlikleri
Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali 2019 Etkinlik Takvimi Açıklandı!
2 sene önce
29 Mayıs 2019
• İçerik Üreticisi:
Kozmik Anafor
Türkiye’nin en büyük astronomi platformu Kozmik Anafor‘un gerçekleştirdiği, yine ülkemizin büyük en bilim platformları olan Bilimfili, Açık Bilim ve Evrim Ağacı‘nın desteği, ülkemizin en eğlenceli bilim platformu BNGL‘nin, Kuark Bilim Topluluğu, Hypatia Bilim, Feza Gezginleri ve Gelecek Bilimde‘nin katkıları; Meade Teleskopları Türkiye Distribütörü Astromed‘in, Celestron Teleskopları Türkiye Distribütörü Eyüboğlu‘nun teleskop ve gözlem katkısı sağladığı Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali 2019‘un etkinlik takvimi belli oldu.
26 – 27 – 28 – 29 Temmuz 2019 tarihinde; Time Dergisi tarafından mutlaka görülmesi gereken doğa harikaları listesine alınmış olan Antalya Olimpos’ta muhteşem bir doğal çevre içinde, şehirlerin ışık kirliliğinden uzakta gerçekleştirilecek olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, son 4 yıldır ülkemizde gerçekleştirilen en büyük çaplı sivil ve bağımsız astronomi ve uzay bilimleri organizasyonu konumunda. Bu yıl için belirlenen sunum, söyleşi, atölye ve gözlem etkinlikleri programı ise şöyle:
26 TEMMUZ 2019
07:00-10:00 Giriş ve yerleşme
.
10:00-11:30 Kahvaltı
.
12:00 (Açılış) Mustafa Köleoğlu (Kumluca Belediye Başkanı) – Prof. Dr. Osman Demircan – Zafer Emecan
.
13:00 (Sunum 1) Dr. Tevfik Uyar (Sahte Bilim ve Safsatalar)
.
14:15 (Sunum 2) Hilal Bulut (Gökyüzü ve gökyüzü gözlemciliği)
.
15:30 (Sunum 3) Prof. Dr. A. Talat Saygaç & Prof. Dr. Mehmet Emin Özel (Gökyüzünü Tanıyalım)
.
16:45 (Sunum 4) Ufuk Gökçek (Uzayda insan psikolojisi)
.
18:00 (Sunum 5) Zafer Emecan (Amatör astronomi, teleskoplar ve gökyüzü gözlemi)
.
19:00 Akşam yemeği
.
20:00 (Sunum 6) Fotoğrafçılık ve Astrofotoğrafçılığa Giriş (Metin Altundemir – Alper Takçı)
.
21:15 (Sunum 7) Astrofotoğrafçılık (Metin Altundemir – Ahmet Kahraman)
13:00 – 21:00 Çeşitli bilimsel atölyeler, teleskopla Güneş gözlemleri, bilimsel içerikli yarışmalar, müzik dinletileri.
Boğaziçi İzci̇ler Derneği (BİBDER) – Gündüzleri Düğüm ve Tesis İstasyonu Eğitimi, Geceleri “Gece Yürüşüyü” Eğitimi.
(Prof. Dr. A. Talat Saygaç ve Prof. Dr. M. Emin Özel’in “Gökyüzünü Tanıyalım” kitabının imza ve söyleşisi de gerçekleştirilecektir. Kitabı http://esatis.tubitak.gov.tr/books/17737 üzerinden temin edebilirsiniz).
21:00 – 05:00 Teleskoplu gece gökyüzü gözlemleri, DSLR ile uygulamalı astrofotoğraf çekim eğitimleri.
27 TEMMUZ 2019
09:00 – 10:00 Kahvaltı
.
11:00 (Sunum 8) Taylan Kasar (Nükleer enerji ve radyasyon)
.
12:30 (Sunum 9) Prof. Dr. Osman Demircan (Astronominin tarihçesi)
.
14:00 (Sunum 10) Prof. Dr. M. Emin Özel (Farklı Dalga Boylarında Evren)
.
15:30 (Sunum 11) Dr. Massimiliano De Pasquale (Astronomi ve uzay bilimleri)
.
16:45 (Sunum 12) Prof. Dr. A. Talat Saygaç (Yıldızların Yaşamı)
.
17:00 (Yarışma) Astro Bilgi Yarışması (Teleskop ödüllü)
.
18:00 (Sunum 13) Ufuk Gökçek (Yerçekimsiz ortam ve insan fizyolojisi)
.
19:00 Akşam yemeği
.
20:30 (Sunum 14) Tevfik Uyar (UFO mitleri, Sahte Bilim)
.
21:30 (Sunum 15) Derin uzay astrofotoğrafçılığı (Ahmet Kahraman)
.
22:30 (Sunum 16) Zafer Emecan (Bilmek, Yapabilmek, Öğretebilmek)
13:00 – 21:00 Çeşitli bilimsel atölyeler, teleskopla Güneş gözlemleri, bilimsel içerikli yarışmalar, müzik dinletileri.
Boğaziçi İzci̇ler Derneği (BİBDER) – Gündüzleri Düğüm ve Tesis İstasyonu Eğitimi, Geceleri “Gece Yürüşüyü” Eğitimi.
21:00 – 05:00 Teleskoplu gece gökyüzü gözlemleri, DSLR ile uygulamalı astrofotoğraf çekim eğitimleri.
28 TEMMUZ 2019
09:00 – 10:00 Kahvaltı
.
11:00 (Sunum 17) Zafer Emecan (Mars ve Mars kolonisi)
.
13:30 (Sunum 18) Dr. Tevfik Uyar (Mitler ve söylentiler)
.
14:45 (Sunum 19) Prof. Dr. A. Talat Saygaç (Astronomi ve uzay bilimleri)
.
16:00 (Sunum 20) Zafer Emecan (Evrendeki Yerimiz)
.
17:15 (Sunum 21) Kemal Cihat Toprakçı (Uzay yarışı)
.
18:00 (Yarışma) Su Roketi Yarışması (Teleskop ödüllü)
.
19:30 Akşam Yemeği
.
20:30 (Sunum 22) Prof. Dr. M. Emin Özel (Stephen Hawking ve Kuramları)
.
21:30 (Sunum 23) Berkay Atalas
.
22:45 (Sunum 24) Soru cevap söyleşisi (Prof. Dr. Osman Demircan, Prof. Dr. Talat Saygaç, Prof. Dr. Osman Demircan, Dr. Tevfik Uyar, Zafer Emecan)
13:00 – 21:00 Çeşitli bilimsel atölyeler, teleskopla Güneş gözlemleri, bilimsel içerikli yarışmalar, müzik dinletileri
Boğaziçi İzci̇ler Derneği (BİBDER) – Gündüzleri Düğüm ve Tesis İstasyonu Eğitimi, Geceleri “Gece Yürüşüyü” Eğitimi.
21:00 – 05:00 Teleskoplu gece gökyüzü gözlemleri, DSLR ile uygulamalı astrofotoğraf çekim eğitimleri.
29 TEMMUZ 2019
02:00-05:00 Kapanış partisi
.
10:00 Toplanma ve Geri Dönüş
Ödüllü yarışmalar
Su roketi fırlatma yarışması (Teleskop hediyeli)
Astro bilgi yarışması (Teleskop hediyeli)
Festivalin en güzel fotoğrafı yarışması (Teleskop hediyeli)
Festival hakkında detaylı bilgi edinmek için: http://ogbf.kozmikanafor.com
Detaylar, güncel ve önemli duyurulardan haberdar olmak için festivalin katılımcı grubuna üye olun.
Eğitim Kurumu / Okul Etkinlikleri
İBB Şehit M. Erdoğan Ortaokulu Etkinliğimiz
2 sene önce
22 Şubat 2019
• İçerik Üreticisi:
Kozmik Anafor
İstanbul Başakşehir’de, 20 Şubat 2019 tarihinde İBB Şehit Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nun davetlisi olarak bir konferans etkinliği gerçekleştirdik.
Velilerimiz ve okul yönetiminin davetiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğe, kurucumuz Zafer Emecan konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 2 saat süren konuşması sırasında Emecan, basın ve sosyal medyada astronomi ve uzay bilimleri alanında yanlış aktarılan bilgilere değinip, “bilim okur yazarlığı” kavramına değindi. Ardından Dünya ve ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalara değinip, öğrencilerin astronomi ve uzay bilimleri alanında eğitim almaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, katılımcıların merak ettiği konular hakkında yönelttikleri soruların cevaplanmasıyla sona erdi.
Bu güzel etkinliği gerçekleştirmemizde büyük katkıları olan İBB Şehit Mustafa Erdoğan Ortaokulu yönetimine, yoğun katılım gösteren öğrencilerimize ve misafirperverlikleri için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
Eğitim Kurumu / Okul Etkinlikleri
Kozmik Anafor Söyleşileri, Etkinlik ve Panel Davetleri Hakkında…
2 sene önce
20 Ocak 2019
• İçerik Üreticisi:
Kozmik Anafor
Kozmik Anafor, ülkemizde gökbilimi bilgili/bilgisiz herkesin anlayabileceği biçimde; halkımızın her kesimine ulaştırmayı hedeflemiş, bu amaçla tamamen gönüllü gök bilim tutkunlarının katılımıyla oluşmuş, ülkemizin en büyük ve en güvenilir astronomi platformu; öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumlarımız için birincil başvuru kaynağıdır.
Bu platformu oluşturan gönüllülerin arasında; astronomi (gökbilim) öğrencilerinden fen bilimleri öğretmenlerine, amatör astronomlardan akademisyenlere, profesörlere, ya da sadece astronomi bilimi tutkunlarına kadar her kesimden “bilim etiğine saygılı, donanımlı ve alanında bilgili” insanlar yer alır.
Şehrinizde, üniversitenizde, lisenizde, okulunuzda veya bir sivil toplum kuruluşunda düzenleyeceğiniz “astronomi, uzay ve evren hakkında“ söyleşi, panel ve etkinliklere, bizi davet ettiğiniz sürece katılıp, bilgilerimizi aktarmaya çalışıyoruz.
Bizler, bugüne kadar gittiğimiz ve şimdiden sonra gideceğimiz tüm eğitim kurumlarında düzenlediğimiz etkinliklere ancak, o eğitim kurumundan bize gönderilen davet yoluyla iştirak edebiliyoruz. Davet edilmediğimiz hiçbir ilimize veya eğitim kurumuna gitmemiz, orada bir etkinlik, söyleşi, panel, konuşma vs düzenlememiz yasal olarak mümkün değildir.
Üniversitenizde, okulunuzda veya kurumunuzda düzenleyeceğiniz, tamamen halka ya da öğrencilere açık astronomi etkinliklerine, panel, sunum veya söyleşilere bizi davet etmek için, sitemizin iletişim bölümünden ulaşacağınız mail adresimizi kullanabilirsiniz.
Eğitim kurumunuzda söyleşi, panel veya etkinlik düzenleyebilmemiz için; kurumunuzun yetkili kişisinin / kulüp yöneticisinin, kuruma ya da MEB’e ait resmi bir yazışma ile bizi davet etmesi gerektiğini hatırlatırız. Kurum / kulüp yetkilisinden Resmi davet göndermeyen hiçbir eğitim kurumuna maalesef gelmemiz ve eğitim vermemiz yasal açıdan mümkün değildir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Astronomi Topluluğu’nun davetiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, kurucumuz Zafer Emecan’ın konferansından bir kare…

Ege Üniversitesi EBİLTET’in daveti ile düzenlediğimiz söyleşimiz sonrasında, üniversite öğrencileri ile birlikte…

Gebze Teknik Üniversitesi Uzay ve Havacılık Topluluğu’nun davetlisi olarak; astrofotoğrafçı Murat Sana, uzay psikolojisi uzmanı Ayça M. Erşipal, kurucumuz amatör astronom Zafer Emecan ve bilim yazarı Tevfik Uyar ile birlikte gerçekleştirdiğimiz söyleşi.

Çanakkale Bilim Sanat Merkezi etkinliğimizde öğrencilerimize astronomi eğitimi veren Prof. Dr. Osman Demircan hocamız.

Sakarya Necmettin Erbakan Fen Lisesi panelimizde, kurucumuz Zafer Emecan’ın yaptığı sunumdan bir görüntü.

İzmir Torbalı Bahçeşehir Koleji‘ndeki toplam 7 saatlik panel ve gözlem etkinliğimizde, astrofizik yüksek lisans öğrencisi yazarımız Merve Yorgancı’nın sunumundan bir kare

Samsun Tülay Başaran Lisesi panelimizi takip eden 200 öğrencimiz.

Antalya Anadolu Lisesi söyleşimiz sırasında amatör astronom Zafer Emecan ve TUG uzman astronomu Kadir Uluç ile birlikte.

Mersin Yücel Kalkavan Anadolu Lisesi ‘nin davetlisi olarak gerçekleştirdiğimiz panelimizden bir fotoğraf.

İzmir, Torbalı Bahçeşehir Koleji etkinliğimiz sonrası öğretmenlerimizle birlikte…

Bilecik Hatem Koleji etkinliğimizde; kurucumuz amatör astoronom Zafer Emecan öğrencilere kendi getirdiğimiz teleskopla Ay gözlemi yaptırırken.

Afyon Bolvadin’de Bolvadin Astronomi Topluluğu‘nun davetlisi olarak katıldığımız gözlem etkinliğinde astrofotoğraf uzmanımız Ahmet Kahraman ile birlikte teleskoplu gözlem etkinliğimizi gerçekleştirirken.

Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi‘nde gerçekleştirdiğimiz panel ve söyleşimizde, öğrencilere Mars’ın keşfi ve olası kolonizasyonunu anlatırken.

Antalya Has Okulları etkinliğimizde, 4 saati aşan sunumumuz sonrasında, beraberimizde getirdiğimiz 2 teleskopla, Fen bilimleri öğretmeni Erdal Taşgın hocamız eşliğinde gözlem yaptırırken.

Mavi Hilal Vakfı‘nın (IBC) davetiyle düzenlediğimiz Kilis söyleşi ve gözlem etkinliğinde, beraberimizde getirdiğimiz teleskopla öğrencilerimize Ay gözlemi yaptırırken…

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi panelimiz sonrası, astronom Fatma Reyhan Çelik ve kurumcumuz amatör astronom Zafer Emecan ile, öğretmenlerimiz bir arada.

Cizre Ahmed’i Hani Ortaokulu sunum ve gözlem etkinliğimizde, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte.
Son olarak tekrarlayalım: Bizler, son 3 yılda gittiğimiz 30’un üzerindeki eğitim kurumuna sadece davet edildiğimiz takdirde gidebildik. Davet edilmediğimiz sürece, hiçbir eğitim kurumunda veya hiçbir şehirde etkinlik düzenleyemeyiz.
Eğer bizlerin şehrinizde veya okulunuzda bir astronomi söyleşisi, konferansı, sunumu veya etkinliği düzenlemesini istiyorsanız, ilinizdeki / ilçenizdeki ilgili eğitim kurumu tarafından, sitemizin iletişim bölümünde yer alan mail adresimiz üzerinden davet edilmemiz gerekir.
Saygılarımızla,
Kozmik Anafor ailesi…
Not: En üstteki fotoğraf, İstanbul Maltepe Babil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz astronomi paneline aittir.

Fantastik Uzay Projeleri: Yıldız Motoru

Adli Astronomi Nedir? Yerel Hukukta Adli Astronomi Kullanımı

Perseverance Mars’a İniyor! Yeni Bir Mars Gezginimiz Daha Olacak

Kuğu Takımyıldızı (Cygnus)

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Milli Uzay Programı Açıklandı!

Uzayda Bugün: İlk Serbest Uzay Yürüyüşü (7 Şubat 1984)

Galaksi Nedir? Galaksi (Gökada) Türleri Nelerdir?

Galileo Galilei’nin Satürn Gözlemleri

Jüpiter’in Kırmızı Lekesi, Girdaplar ve Kahve

Ay Antlaşması – Uzay Hukukunun Öksüz Evladı

Perseverance Mars’a İniyor! Yeni Bir Mars Gezginimiz Daha Olacak

Kuğu Takımyıldızı (Cygnus)

Galaksi Nedir? Galaksi (Gökada) Türleri Nelerdir?

Adli Astronomi Nedir? Yerel Hukukta Adli Astronomi Kullanımı

Kömür Çuvalı Bulutsusu (Caldwell 99 / Coalsack Nebula)

Uzayda Bugün: İlk Serbest Uzay Yürüyüşü (7 Şubat 1984)

Ay Antlaşması – Uzay Hukukunun Öksüz Evladı

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Milli Uzay Programı Açıklandı!

Belirsizlik Ve Kuantum Dalgalanmaları

Galileo Galilei’nin Satürn Gözlemleri

Lunar Rover: Ay Otomobili ve 4K Sürüş Videosu

Tevfik Uyar İle Röportaj (Video)

Video: Çok Uzaklara Bakarsak Galaksimizin Oluşumunu Görebilir Miyiz?

Video: Olası Uzaylılara Gönderdiğimiz Arecibo Mesajı

Video: Dünya’nın Dönüşünü Neden Hissetmiyoruz?

Video: Başıboş Gezegenler

Video: Kırmızı Cüce Yıldızlar Ne Kadar Cüce?

Video: Işık ve Renk Algımız

Video: Uzayda Uyumak! (Astronotlar Nasıl Uyuyor?)

Video: Mars’ta Zaman Dünya’dan Farklı Mı?
Çok Okunanlar
- Evrenin Keşfi1 hafta önce
Perseverance Mars’a İniyor! Yeni Bir Mars Gezginimiz Daha Olacak
- Evrenin Keşfi1 hafta önce
Adli Astronomi Nedir? Yerel Hukukta Adli Astronomi Kullanımı
- Amatör Astronomi2 hafta önce
Kuğu Takımyıldızı (Cygnus)
- Dış Uzay3 hafta önce
Galaksi Nedir? Galaksi (Gökada) Türleri Nelerdir?
- Amatör Astronomi4 hafta önce
Kömür Çuvalı Bulutsusu (Caldwell 99 / Coalsack Nebula)
- Evrenin Keşfi2 hafta önce
Uzayda Bugün: İlk Serbest Uzay Yürüyüşü (7 Şubat 1984)
- Astrobiyoloji2 sene önce
“Panspermia” (Dünya Dışı Yaşam Tohumları) Nedir?
- Dünya3 hafta önce
Ay Antlaşması – Uzay Hukukunun Öksüz Evladı